Reseptistä kiitos Jessicalle.

Saimme DIY-kilpailussa ihastuttavan linssilaatikon ohjeen Jessicalta ja halusimme jakaa sen myös teille lukijoille. Raastimeen ja kattilaan täällä meillä tarttui kokin koulutuksenkin saanut asiakaspalvelupäällikkömme Jutta.

Ainekset:

2,5 – 5 dl Punaista linssiä
1 sipuli
sieniä
3 porkkanaa
1 suurehko punajuuri
1 pienehkö lanttu
(juustoraastetta)

5 dl vettä lientä varten
suolaa
herbamarea
kuivattua ruohosipulia tai Heikkilän Kasvismaustetta
kanelia
neilikkaa
piparkakkumaustetta

 

Ohjeet:

Urtekramin punaisia linssejä ei tarvitse liottaa, mutta jos käytössäsi on liotettavat linssit, liota ne ensin. Aloita lisäämällä kasvisliemen vesi ja reilusti mausteita kattilaan.

mausteliemi

Keitä kasvislientä niin kauan, että saat juurekset käsiteltyä: kuori ja raasta porkkanat, punajuuri ja lanttu.

Paista sipulit ja sienet. Siivilöi mausteet pois valmiista liemestä. Lientä jää keittämisen jälkeen noin 4 dl. 

linssit-vuoassa

Sekoita kaikki ainekset ja laita vuokaan. Käytimme ohjeessa vain 2,5 dl linssejä, mutta niitä voi käyttää tuplamääränkin, jos haluaa laatikosta ”linssisempää”. Resepti toimi kuitenkin ihan hyvin käytetylläkin määrällä.

Kaada liemi päälle, juustoraastetta pintaan ja uuniin 175 asteeseen. Kypsymisaika n. 1 tunti. Jos juustoraaste tuntuu kypsyvän liian nopeasti, peitä vuoka kannella.

valmis-vuoka

Tarjoa valmis linssilaatukko esimerkiksi lanttu-, porkkana- tai perunalaatikon ja kinkun kanssa.

lautasannos

Muutamia huomioita: Jos et ole tottunut lantun ja juustoraasten yhteismakuun, jätä juustoraaste pois. Voit myös jättää reseptistä pois sienen, jos tuntuu, että se ei sovi yhteen joulumausteiden kanssa.