Ekompi Joulu on juttusarja jossa kehitellään reseptejä, joissa käytetään mahdollisimman paljon luomutuotettuja ja Reilun Kaupan raaka-aineita sekä annetaan pikkuvinkkejä ekomman joulun viettämiseen.

Perinteisen raakasuklaan sijaan lähdin tällä kertaa hakemaan jouluisempia makuja.


Yleensä teen suklaan mututuntumalla, mutta tällä kertaa mittailin aineet, jotta saan tarkemman ohjeen aikaiseksi.

Suklaapohja käyttäessä pelkkiä jauheita:
1 dl kaakaovoita
0,75 dl kookosöljyä
1 tl hunajaa
1,25 dl jauheita (tässä reseptissä: 1 dl smoothie mixiä ja 0,75 dl raakakaakaojauhetta)

Jouluiset makuaineet:
0,5 dl mantelirouhetta
rusinoita

Suklaapohja käyttäessä jauheiden lisäksi rouheita:
1 dl kaakaovoita
1 dl kookosöljyä
1 tl agavesiirappia
0,75 dl jauheita (tässä reseptissä raakakaakaojauhetta, lucumaa, ruususuolaa)
0,5 dl rouhetta (tässä reseptissä karpalorouhetta)

Jouluisena makuaineena toimivat tässä reseptissä karpalorouhe sekä rusinat.

Omaa kaappiani kaivellessa löytyi tälläisiä aineksia suklaan valmistamiseen.

Omaa kaappiani kaivellessa löytyi tälläisiä aineksia suklaan valmistamiseen.

 

Jouluisia raaka-aineita suklaalle.

Jouluisia raaka-aineita suklaalle. Rouheita käyttäessä on nestemäisten ainesosien määrää hieman nostettava.

 

1. Sulata kaakaovoi sekä kookosöljy vesihauteessa.

1. Sulata kaakaovoi sekä kookosöljy vesihauteessa.
2. Lisää agavesiirappi/hunaja.

 

4. Lisää kuivat aineet.

3. Lisää kuivat aineet.

 

Sekoita massa tasaiseksi.

4. Sekoita massa tasaiseksi.

 

Massasta huomaa selkeäasti, että karpalorouhetta sisältä massa on tummempaa ja punertavaa. Rouheita käyttäessä nestemäisiä ainesosia pitää olla enemmän jottei massa olisi liian jäykkää.

Massasta huomaa selkeästi, että karpalorouhetta sisältävä massa on tummempaa ja punertavaa. Rouheita käyttäessä nestemäisiä ainesosia pitää olla enemmän jottei massa olisi liian jäykkää.

 

6. Sukalsiin joihin haluat rusnoita, laita rusinat valmiiksi annoskuppeihin.

6. Suklaisiin joihin haluat rusinoita, laita rusinat valmiiksi annoskuppeihin.

 

7. Kaada suklaamassa astioihin. Itse laitan useampaa makua tehdessä herkkukartan suklaiden kanssa jääkaappiin, jotta  tiedän mitä missäkin kupissa on.

7. Kaada suklaamassa astioihin.
Suklaamassan voi myös kaataa esimerkiksi lautaselle, jolloin saat suklaalevyn!
Itse teen herkkukartan useampaa makua valmistaessa, jotta vielä myöhemminkin tietää mitä missäkin on.

 

9. Jähmetä suklaat jääkaapissa.

9. Jähmetä suklaat jääkaapissa.

 

Herkuttele!