Ekompi Joulu on juttusarja jossa kehitellään reseptejä, joissa käytetään mahdollisimman paljon luomutuotettuja ja Reilun Kaupan raaka-aineita sekä annetaan pikkuvinkkejä ekomman joulun viettämiseen.

Tällä kertaa vuorossa on Lanttulaatikko.

1 kg lanttua
1 dl Luomu korppujauhoja
2 dl luomu ruokakermaa tai maito-kermaseosta
1/2 dl Luomu Agavesiirappia
2 luomu kananmunaa
1 tl Luomu paprikajauhetta
1 tl Luomu inkiväärijauhetta tai Luomu inkiväärihunajaa
ruususuolaa

1. Kuori lantut ja pilko pienemmäksi. Keitä kypsäksi.

2. Soseuta kypsät lantut joko survimella tai sähkövatkaimella.

3. Sekoita kaikki loput aineet soseeseen, suolaa maun mukaan.


4. Kaada seos voideltuun uunivuokaan, paina halutessasi koloja tai muita kuvioita laatikon pintaan ja ripottele pinnalle halutessasi hieman korppujauhoja sekä voinokareita.


5. Paista laatikkoa noin 2 tuntia 150 asteisessa uunissa.

Alko suosittelee joulupöytään: Green Leaf Riesling. Viini on hapokas, sitruksinen, viheromainen ja yrttinen. Luomutuote. Infinitus Tempranillo Christmas Special. Viini on keskitanniininen, punamarjainen, kypsän kirsikkainen ja yrttinen. Luomutuote.

Alko suosittelee joulupöytään:
Green Leaf Riesling. Viini on hapokas, sitruksinen, viheromainen ja yrttinen. Luomutuote.
Infinitus Tempranillo Christmas Special. Viini on keskitanniininen, punamarjainen, kypsän kirsikkainen ja yrttinen. Luomutuote.