Ekompi Joulu on juttusarja jossa kehitellään reseptejä, joissa käytetään mahdollisimman paljon luomutuotettuja ja Reilun Kaupan raaka-aineita sekä annetaan pikkuvinkkejä ekomman joulun viettämiseen.

Tällä kertaa vuorossa on Porkkanalaatikko.

0,5 kg luomuporkkanoita
vettä
ruususuolaa
0,5 dl Urtekram Luomu Puuroriisiä
vettä
1,5 dl luomumaitoa
1 luomu kananmuna
0,5 tl Herbamare Luomu Yrttisuolaa
1 rkl Biona Luomu Agavesiirappia
Luomu Mantelirouhetta

1. Kuori ja pilko porkkanat. Keitä kypsäksi suolatussa vedessä. Ravintoaineet säilyvät paremmin, jos keität porkkanat kuorineen ja kuorit vasta keittämisen jälkeen.


2. Kypsennä riisit. Voit halutessasi laittaa myös riisiveteen suolaa.

3. Soseuta porkkanat hienoksi soseeksi.

4. Lisää porkkanasoseeseen riisit, maito, yrttisuola, agavesiirappi ja lopuksi kananmuna seoksen ollessa hieman jäähtynyt. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada se voideltuun uunivuokaan.


5. Ripottele laatikon päälle mantelirouhetta ja paista laatikkoa
noin 150 asteisessa uunissa 2 tuntia.

 

Alko suosittelee joulupöytään:
Green Leaf Riesling. Viini on hapokas, sitruksinen, viheromainen ja yrttinen. Luomutuote.
Infinitus Tempranillo Christmas Special. Viini on keskitanniininen, punamarjainen, kypsän kirsikkainen ja yrttinen. Luomutuote.