Ekompi Joulu on juttusarja jossa kehitellään reseptejä, joissa käytetään mahdollisimman paljon luomutuotettuja ja Reilun Kaupan raaka-aineita sekä annetaan pikkuvinkkejä ekomman joulun viettämiseen.

Tällä kertaa vuorossa on Rosolli ja sille kastike.

ROSOLLI:
4 luomu punajuurta tai n. 3 dl Luomu punajuuriviipaleita
2 luomu porkkanaa
2 luomu perunaa
1 maustekurkku

1. Kuori (punajuuret,) perunat ja porkkanat ja keitä kypsäksi. Perunat ja porkkanat voit keittää samassa kattilassa. Huomioi, että porkkana kyspyy nopeammin. Punajuuret tulee keittää omassa kattilassaan veden värjääntymisen vuoksi tai vaihtehtoisesti voit käyttää säilykepunajuuria.

2. Jäähdytä vihannekset.
3. Kuutioi juurekset sekä maustekurkku tasakokoisiksi paloiksi.
4. Asettele tarjolle joko raitoina tai sekoita ainekset keskenään yhteen.

KASTIKE:
1 dl luomu kuohukermaa
0,5 tl luomu omenasiiderietikkaa
1/4 tl ruususuolaa
1/4 tl luomu kookossokeria tai luomu täysruokosokeria

1. Vaahdota kerma kovahkoksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

3. Voit koristella vaahdon rosolliaineksilla tai tarjota sellaisenaan. Vaahdon voi myös värjätä punajuuren liemellä.

Ja sitten syömään!