Ekompi Joulu on juttusarja jossa kehitellään reseptejä, joissa käytetään mahdollisimman paljon luomutuotettuja ja Reilun Kaupan raaka-aineita sekä annetaan pikkuvinkkejä ekomman joulun viettämiseen.

Tällä kertaa vuorossa on Sienisalaatti.

3 dl metsäsieniä
1 dl creme fraichea
1 dl purjosipulia
1 rkl Heikkilän Kasvismaustetta
Herbamare Luomu Yrttisuolaa

1. Esikäsittele sienet, liota kuivatut sienet, pilko kokonaiset sienet jne. missä muodossa sieniä käytätkään.

2. Hienonna purjo silpuksi.

3. Sekoita sienet, ranskankerma, purjo, kasvismauste ja suola keskenään. Anna vetäytyä vähintään tunnin ajan makujen tiivistymiseksi.

 

Tarjoiluehdotus 1.
Aseta sienisalaatti tarjoiluastiaan.
Leikkaa purjosta pitkittäin ohut suikale ja tee siitä rusetti.
Aseta rusetti salaatin päälle.

 

Tarjoiluehdotus 2.
Aseta suurin piparkakkumuottisi tarjoiluastiaan.
Painele sienisalaatti muotin sisään ja nosta muotti pois.
Jos kaikki salaatti ei mene yhteen muottiin, ota toinen pienempi muotti ja aseta se jo asetellun salaatin päälle ja toista.