kvinoa_salaatti

Pieneksi pilkotut kasvikset tekevät salaatista mehevän!

Tässäpä salaatti, joka on kevyt, mutta samalla täyttävä! Salaattia varten käyttöön kannattaa valita irtonaisempi kvinoa, jotta lopputuloksesta ei tule liian mössömäinen. Itse käytin Urtekramin punaista kvinoaa, joka on maultaan Sunspeltin kvinoaa pähkinäisempi ja koostumukseltaan rapsakampi.

Ainekset

n. 2 dl kvinoaa
kurkkua
jäävuorisalaattia
kirsikkatomaattia
rucolaa
paprikaa
punasipulia
persiljaa

Kastikkeeseen

sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Ohjeet

Vaikka Urtekramin kvinoa ei raakanakaan tuoksu juuri miltään, kannattaa kvinoa varoiksi huuhdella ohjeen mukaisesti ennen käyttöä. Noin kaksi desilitraa kvinoaa riittänee yhteen salaattiin. Kvinoa paisuu keitettäessä, joten helposti sen tarpeen arvioi hieman yli. Erityisen mehukkaan salaatin saat, kun pilkot vihannekset pieniksi. Lopuksi salaatin päälle vielä hieman sitruunamehua, öljyä sekä mausteita ja salaatti on valmis!